Scouts Knokke gaat naar Code Rood

UPDATE 27 OKTOBER 2020

Als groepsleiding hebben we een nobele taak. We proberen de volledige groep, van kapoentjes tot leiding te gidsen door het donker. Deze moeilijke periode die sinds maart over ons land heerst, kunnen we hier zeker onder plaatsen. Maar met een positieve bril blijven we naar de toekomst kijken. Alles gaat voorbij.

De veiligheid van onze leiding en van de leden komt bij ons altijd op de eerste plaats. Daarom volgen ook wij de maatregelen van de overheid op. Deze lijsten we hier graag voor de duidelijkheid onder met toepassing op onze scouts. Klik op de tak om de specifieke wijziging te bekijken. Deze maatregelen gaan in vanaf deze avond (28 oktober 2020) en blijven gelden tot er opnieuw een verstrenging of versoepeling komt.

Klik hiernaast op de tak waarover je meer wil te weten komen i.v.m. Coronamaatregelen.

Wij hebben het per tak geordend om zo een duidelijk overzicht te geven.

Kapoenen (6 – 8 jaar)
Welpen (8 – 11 jaar)
Kabouters (8 – 11 jaar)

Jongverkenners = JV’s (11 – 14 jaar)
Jonggidsen = JG’s (11 – 14 jaar)
Givers (14 – 16 jaar)

JIN (16 – 17 jaar)

Algemeen:

• De activiteiten mogen nog steeds doorgaan in de scouts onder code rood (zie hieronder)

Algmeen:

• Activiteiten en weekendjes gaan niet meer door in de scouts
  • Per tak wordt er gekeken om via allerhande digitale tools de scouting en groepssfeer te behouden.

Praktisch:

• Jullie leiding houdt jullie op de hoogte

Elke leiding krijgt bij ons een stem. Daarom vragen wij hen ook naar input over de haalbaarheid van deze maatregelen. Het kan dus goed zijn dat er na verloop van tijd geen activiteiten meer in situ gegeven worden maar ook naar een digitaal platform overgegaan wordt om de veiligheid van iedereen te garanderen. Daar beslissen zij zelf over en steunen wij hen in eender welke beslissing.

Wij weten dat dit opnieuw een moeilijke periode zal zijn, maar samen komen we er door. Samen krijgen we corona klein.

UPDATE 23 OKTOBER 2020

Op basis van het overlegcomité op 23 oktober van de federale regering, schakelen we vanaf vandaag met het jeugdwerk over op code Rood. Deze code wordt bijgewerkt met maatregelen aangescherpt op de moeilijke evolutie in de verspreiding van corona.
– Scouts en Gidsen Vlaanderen

Reageren is niet mogelijk.