Jongverkenners

Hey jong, jong, jongverkenners,

November staat alweer voor de deur en daar hoort een weetje bij.

De naam ‘november’ komt van novem, het Latijnse woord voor “negen”. November was oorspronkelijk de negende maand van het jaar, omdat het Romeinse kalenderjaar tot 153 v.Chr. op 1 maart begon. Hierdoor hebben wij besloten om er deze maand negen keer zo hard in te vliegen, te beginnen met een weekendje 🙂

01/11 – 3/11:
Naar jaarlijkse traditie gaat dit weekend de reeds legendarische Canadese Wandelmars door en daar breien wij ons machtige WEEKENDJE aan! Meer informatie vinden jullie terug op de weekendbrief. Wees talrijk om de Canadezen te herdenken want zonder hen spraken we misschien vandaag allemaal Duits und das gefällt uns nicht.

10 November (14-17u):
De voor Wapenstilstand? Dat wil zeggen dat we vandaag de Slag om Knokke spelen! Bedenk maar alvast jullie beste strategieën want jullie zullen ze nodig hebben!

11 November (11u):
Vandaag is het wapenstilstand en als scouts laten wij ons hier graag zien om onze voorvaderen te herdenken. Om 11u op het Burgemeester Frans Lippensplein vindt de herdenking plaats en het zou leuk zijn jullie daar ook in perfect uniform te zien. Erna drinken we samen een chocomelkje en zit het er al op.

17 November (14-17u):
Neem vandaag maar ZEKER allemaal jullie fiets mee want vandaag is het raceday! Oefen maar alvast een beetje op het afleggen van een parcour 😉

24 November (14-17u):
Vandaag zijn de rollen omgedraaid en zullen jullie een spel moeten maken voor de leiding. Vergeet jullie creativiteit niet!

Vergeet niet telkens in perfect uniform te komen (korte beige/groene broek, hemd EN das!!!) en vergeet ook zeker jullie fiets niet! Denk er ook aan dat het alsmaar vroeger donker wordt dus dat je zeker goed verlicht bent!     

Stevige linker,

Bij, Gnoe, Snoek & Tijgerpython xoxo

BijHorizongele
Gnoe

Besnaarde
Snoek

Tijgerpython