Welpen kamp 2016

Dag 4

Gisteren was iedereen heel moe, dus de leiding kreeg eindelijk eens een rustige ochtend 😉 De welpjes waren pas rond 9u wakker! Zoals gewoonlijk kregen de welpen weer een stevig ontbijt (choco, duochoco, speculoospasta, cornflakes, fruitsap, melk,…!). Daarna begonnen we aan onze lange en héél goed gevulde dag. ’S ochtends warmden we op met een mini voetbal tornooitje, want welke welp voetbalt er nu niet graag? 🙂 Daarna speelden we zoals elke dag het centraal spel. Hier was spanning troef. Er werden complotten gesmeed, tactieken besproken, allianties gesloten en allianties gebroken. Het ging er heel intens aan toe, er vloeiend zelfs enkele traantjes 🙁 Hierna, rond de middag verlieten we het kampterrein en gingen we op pad! We vertrokken naar “Den Deugeniet”, een gigantische speeltuin, gelegen op 4km van ons terrein. Eenmaal toegekomen stonden de foeriers ons op te wachten met  overheerlijke broodjes. We verorberden ze snel en baanden onze weg in de speeltuin! Na enkele basisregels vast te leggen, vlogen de welpen alle kanten uit. Ze genoten ervan met volle teugen, ze hadden uren speelplezier! Zelfs de leiding kroop regelmatig op de voor hen iets te kleine speeltuin 😉 Na een stevige, maar met zonovergoten wandeling arriveerden we weer op het kampterrein. We waren moe, maar voldaan. Voor de eerste keer ooit kregen de welpjes als avondeten frietjes op kamp!! De hamburger erbij was voor de meesten bijzaak. Nadat de laatste friet opgegeten was moesten de gasten hun mooiste kleren gaan aandoen. Het was namelijk casino avond en elke welp kreeg een kabouter toegewezen om mee op “date” te gaan. Ze hadden toch allemaal een beetje stress, maar we gaven ze nog enkele “datingtips” mee en ze begonnen eraan vol goede moed. De avond was een echte voltreffer! Iedereen amuseerde zich rot, er werd zelf een beetje gedanst en gezongen. Hun gewonnen geld konden ze spenderen aan cupcakes, cola, snoepjes,… We sloten de avond af met een slowdance en daarna was het bedtijd. Het was al laat en het was een drukke dag, dus iedereen viel als een blok in slaap. Morgen is het weer vroeg dag en het belooft zeker even tof te worden als vandaag!

Tot morgen en slaapwel!

IMG_0311

IMG_0349

Dag 3

Dag 3 van ons stoere vikingskamp: vandaag waren we weer vroeg uit de veren. Na een stevig ontbijt vertrokken we naar de kerk van Kapellen voor alweer een vikingieus goed stadsspel. Ondanks de mindere weersomstandigheden gaven de welpen zich volledig. Het terugkeren naar het kampterrein was iets natter dan het doorgaan. Een stortbui regende ons allemaal kletsnat, maar welpen geven niet op. Wij blijven doorgaan, door weer en wind.

Toen we terug aankwamen op het kampterrein stonden de foeriers al klaar met fishtsticks, spinazie en puree, en dat smaakte! Daarna was er een moment van platte rust voorzien, waar iedereen gretig gebruik van maakte. ’s Middags speelden we een spel op het kampterrein, waar iedereen het beste van zichzelf gaf. Toen het heel spannen werd, kwamen de foeriers met het vieruurtje: lekkere, zelfgemaakte fruitbrochetten. Daarvoor staakten we met plezier het spel!

Na het uitspelen van het spel, werd het centraal spel gespeeld en was er tijd voor een douche. Een heerlijke warme douche deed deugd, en uiteraard was dat het geschikte moment voor een tekencontrole. Er werd één teek gevonden, maar die is ondertussen vakkundig door de leiding verwijderd.

Bij het avondeten kregen we macaroni met kaas en ham. Iedereen at zijn buikje rond en zat in spanning te wachten voor het avondspel. De kauwgomballenquiz was super tof! Tot op het laatste moment was het zeer spannend. Hierna werden de tandjes vlug gepoetst en kroop iedereen snel in bed om fris te zijn voor de volgende scoutstastische dag.

13664477_10209810932888543_2144997618_n

13713502_10209810932848542_1098050905_n

13734721_10209810930848492_541442499_n

Dag 2

Dag 2 van ons stoere Vikingskamp: Onze welpjes zijn al weer vroeg in de weer (te vroeg). Na een stevig ontbijt doen we de stapschoenen aan en trekken we richting Kapellen om een eerste stadsspel te spelen. De tocht naar het stadje is voorzien van een hoop zon en veel goesting om te beginnen aan het spel. Eenmaal aangekomen gooit moeder natuur roet in het eten. Een stevige stortbui valt op ons hoofd, de leiding dacht dat hierdoor het spel in het water ging vallen, maar de welpen lieten dit niet gebeuren! Weer of geen weer, ze gaan volledig voor het spel. Ze zorgen ervoor dat het een super voormiddag wordt en we vertrekken huiswaarts om ons middagmaal te verorberen. Vandaag op het menu: Kip curry met rijst! Jummieee. In de middag testen we hoe stoer onze welpen zijn. We spelen de enige echte Viking Highland Games. Teamwork en doorzettingsvermorgen is hiervoor vereist! Een paar voorbeelden van de opdrachten zijn: met een boomstronk gooien (sjorbalk), met het hele team over een touw geraken gespannen over een bepaalde hoogte, enz. Het was een intense strijd maar toch hebben we een winnaar, het nest van Nicolas mogen zich vandaag de stoerste vikings noemen. Als beloning voor de harde inzet hebben de foeriers een heerlijk vieruurtje voor ons klaargemaakt, de wentelteefjes worden door iedereen geäpprecieerd. Ondanks de regen is het na het vieruurtje toch tijd voor een groot watergevecht tussen de welpen en de leiding (sommigen hebben zich wijselijk verstopt 😉 ). Tijd voor het avondmaal, croque monsieurs. Na het avondeten komen we samen en wordt het centraal spel uitgelegd aan de welpen. Centraal spel: 4 volkeren bevinden zich in de uithoeken van de wereld. Ze krijgen geld om troepen/ gebouwen te kopen. Doel: verover zo veel mogelijk gebieden. Geld kunnen ze verdienen door de spellen te winnen, maar ook door goed mee te werken doorheen de dag, bv snel in formatie staan, snel de afwas doen, algemeen goed gedrag. Na we het spel grondig hebben uitgelegd worden er onderling al plannen en alliancies gemaakt. Tactische plannen worden opgesteld en afspraken met andere viking volkeren worden gemaakt. Laat, maar voldaan van de superdag is het bedtijd. We benadrukken nog eens dat ze stil moeten zijn als ze gaan slapen, maar dit was duidelijk geen probleem. Binnen de 5 minuten was iedereen in dromenland!

Slaapwel!!

Dag 1

Dag 1 van ons stoere Vikingskamp: Na een lange treinrit en een relatief korte wandeling komen we toe op het kampterein. De welpen zijn al direct druk in de weer om het grote  terein en het groot bos te verkennen en al mogelijke toekomstige ‘kampen’ te inspecteren. Voor de middag hebben we ze ingedeeld in Nesten. Nicolas, Bryan, Anthony en Lorenz zijn als Nestleiders uit de bus gekomen. Na het middag eten beginnen we al met een eerste bosspel. Door drukke files was de camion een beetje in vertraging, hierdoor hebben de welpen zich pas tegen de avond comfortabel kunnen installeren. Na een zenuwslopende voetbalwedstrijd tussen de leiding en de welpen, waar de leiding toch aan het langste eind trok, was het tijd voor de eerste kampklassieker, WAP (Worst Appelmoes Pattaten). Een gerecht die iedereen graag eet. Het duurde ook niet lang voor de potten uitgelekt waren. Na de beginnende fases van de kampen te bouwen en een klein, maar intens avondspel is het tijd om onder de wol te kruipen. Een goeie nachtrust is zeker nodig voor de stevige dag van morgen!

Slaapwel, groetjes van jullie stoere Vikings!

IMG_0043

IMG_0101

13646855_10206992747154069_1036194803_o