Stanislas Demeestere

IMG_7743

Howkow Zonder Freings (Ongeremde hokko)

Deze hoenderachtige bosvogel leeft in Midden- en Zuid-Amerika. De ongewone kuif op zijn kop geeft hem een opvallend uiterlijk. Hij leeft diep in het woud, ver van de bewoonde wereld. Als hij zich bedreigd voelt, rent hij snel over de grond, waarbij hij behendig van tak tot tak springt. Wanneer hij vliegt is de vlucht zwaar maar snel en rechtstreeks. Tijdens het broedseizoen is de Hokko een lawaaierig dier. De familie blijft na het uitkomen van de eieren nog een jaar bij elkaar.

 

Functie: leider van de jongverkenners

 

Tel: 0473/21.53.00

 

E-mail: jongverkenners@scoutsknokke.be