Kapoenen kamp 2017

Update kapoenenkamp!

 

Dag 2 en 3 zitten erop! Wat gaat de tijd toch snel. Na een goede eerste nacht brak de echte eerste dag op kamp aan.

 

Onze lieve foerier is lekker vroeg naar de bakker gereden om vers brood voor het ontbijt. Na een hartig ontbijtje was het tijd om het eerste spel te spelen. De kapoenen werden fysiek en creatief getest. We begonnen met een estafettespel waar twee groepjes tegen elkaar moesten strijden. Ze moesten zo snel mogelijk lopen om een kegel, appels uit een pot met water happen en als afsluiter met hun nat hoofd in de bloem snoepjes zoeken! Na de estafettespelen werd een parcour afgelegd waar ze een zo lang mogelijke klerenketting moesten maken, appels eten die aan een touw hingen, onder sluipnetten kruipen, geblinddoekt eten proeven, … Na deze helse voormiddag had iedereen natuurlijk reuze honger. Gelukkig lagen de croque monsieurs op ons te wachten.

Na wat platte rust ontdekten de leiding dat er iemand was vermist! De tweede foerier was weg! Dit was natuurlijk een perfect klusje voor onze superhelden. Via opdrachtjes kregen de kapoenen meer en meer tips over waar de tweede foerier was en wie hem had ontvoerd. Deze informatie moesten de kapoenen goed bijhouden voor diezelfde nacht.

 

De avond brak aan en dus ook het avontuur. Wanneer de kapoenen lief en rustig lagen te slapen kwam de leiding hen wakker maken voor het befaamde nachtspel! Snel de regenjassen aan en de zaklampen in de hand. De kapoenen moesten ongezien voorbij een touw geraken in het donker zonder dat de leiding hen zou herkennen. De leiding vond dit spel zelf zo leuk dat ze besloten zelf maar mee te doen. Het was een nachtspel om nooit te vergeten!

 

Dag 3, iedereen heeft lekker kunnen uitslapen na het leuke maar toch vermoeiende nachtspel. Het was geen ontbijt deze ochtend maar onmiddellijk een brunch! Na wat boterhammen met hespeworst en choco was het toch eens tijd om de kamer op te ruimen. Er was precies een bom ontploft in de slaapzaal! Gelukkig hebben we als team alles mooi kunnen opruimen.

 

Door het natte weer kwam de daguitstap naar ‘Pretland’ als geroepen! Een binnenspeeltuin vol plezier voor jong en oud. De gasten hebben zich hier heel de middag geamuseerd. Er werden frietjes gegeten als late lunch en pannenkoeken als vieruurtje. Met de vermoeide beentjes wandelden we naar het huisje waar de beroemde spaghetti van de kok op ons wachtte.

Alsof de spaghetti nog niet genoeg was werd er deze avond nog eens een papquiz gehouden ook. Drie teams streden om de strijd om de slimste superhelden te zijn. Er werden vragen beantwoord over de scouts, sport, de leiding. Er werd muziek geraden gedanst. Deze quiz leverde ook vele grappige antwoorden op, blijkbaar is Zwitserland een buurland van België, is de echte naam van Otter Pieter en is Kiki 30 jaar jong.

 

Na alweer een leuke dag was het bedtijd. Gezellig samen de tandjes poetsen en het avondlied zingen en de gasten waren vertrokken naar dromenland. Nu de leiding ook nog.

 

 

 

De eerste dag zit er op! En wat een dag amai! Voor velen de eerste keer weg van huis en voor vele ouders een moeilijk afscheid. Maar niet getreurd want de gasten hebben zich rot geamuseerd.

Na het installeren van de slaapzaal met het nodige gerief hebben we de kapoentjes een rondleiding gegeven op het terrein en alle legendes er rond verteld. Na de rondleiding stonden er lekkere hot-dogs te wachten op ons. Het heeft gesmaakt!

Als inleidend spel om te testen of onze kapoenen wel klaar zijn voor het superheldenkamp hebben we een lijst gemaakt met 50 opdrachten waarvan een superheldenkamphuis maken! Zoals jullie zien op de foto zijn de jongens, Sam en Louise daar mooi in geslaagd! 50 opdrachten zijn natuurlijk niet in tien minuten gemaakt dus dit heeft toch wat tijd in beslag genomen.

 

 

Vieruurtje! Allemaal een lekkere snelle hap mmm … een appeltje voor de dorst! Jack heeft hier dus ook iets verloren … zijn tand! De tandenfee weet wat te doen deze nacht!

 

 

Na het avondmaal die bestond uit fishsticks, puree en spinazie gemaakt door onze lieve kok Arno was het tijd om de adrenaline uit hun lijven te dansen met een mini fuif maxi pret! Na wat danspasjes op despacito, habiba en shape of you werden de kapoentjes toch wel wat moe en was het bedtijd.Met de knuffel onder de arm en met een nachtzoen van de leiding viel iedereen binnen het kwartier in slaap. Een geslaagde eerste dag volgens de leiding!

Morgen zijn we er weer!