kapoenen kamp 2016

dag 1

Gegroet!

Vroege dag vandaag. Vlot verkeer en allemaal op tijd ter plaatse geraakt, dank aan de voerende ouders! Eenmaal aangekomen op onze toplocatie, het mooie scoutslokaal van Kapellen, begon het eerste spelletje al. De olympische smurfspelen. Jullie lieve kapoenen konden medailles winnen door uit te blinken in verschillende disciplines, iedereen zette zijn beste beentje voor en de leiding was dan ook heel trots op iedereen. De zwemsport ontaarde echter in een waar watergevecht… heel fijn met dit prachtige zomerweer! Na de waterpret was het tijd voor het vier uurtje en daarna nog wat voetbal voor de jongens en dansen voor de meisjes. Als avondeten waren er overheerlijke hot-dogs van onze topfouriers en als avondspel was er nog een ware smurftastische zoektocht. De kapoenen toonden zich echte helpers van grote smurf en dus verdienden ze wel een kleine mini fuif met maxi pret. Na deze leuke maar vermoeiende dag gingen de kapoentjes met veel plezier naar hun bedje en ook de leiding kan wel al wat slaap verdragen 😉

Morgen weer een nieuwe dag en een nieuwe blog.

Tot dan!

Groetjes van jullie lieve kapoenen en hun leiding en fouriers

ninja

feest

 

dag 2

Amai wat een eerste dag.

We zijn deze ochtend opgestaan met een ontspannende portie ochtendgymnastiek, gevolgd door een gezond ontbijt van onze topfouriers.
Zo konden we onze dag starten met het reuze ganzenbord, waar we smurfin moesten bevrijden door allerlei obstakels te overwinnen.
Over de middag kregen we overheerlijke Croque Monsieurs die onze honger deed stillen na zo’n bewogen ochtend.
In de middag moest ons dat voldoende energie geven om een echt smurfendorp te maken. En dat deden ze ook, zo ontbrak er helemaal niks zelfs was er een cinema aanwezig.
Door de hete zon moesten we ons snel weer insmeren en afkoelen met water. En nee geen enkele druppel water werd gespaard.
Met een heerlijk bord spaghetti en een warme douche konden we vroeg in ons bedje kruipen.

Voor dat ik het vergeet te vertellen: vanavond is er een nachtspel maar de leiding is zoek. Hopelijk vinden de kapoenen ze op tijd terug.

 

Hopelijk word het morgen een even toffe dag!

 

Tot morgen

duim

mummie