Kabouter kamp 2016

Dag 4

Ook de vierde dag hebben we hier met gemak overleefd, want wij zijn echt avonturiers die nergens bang voor zijn (enkel het donker). Na ons nachtspel van woensdagnacht mochten we vanmorgen wat langer slapen en wat heeft dat deugd gedaan! Na de boterhammen met choco hebben we onze zak gemaakt om op pad te gaan. Ons doel: de jungle nog een stuk verder verkennen. Samen met de welpen hebben we vier kilometer gewandeld naar een binnen- en buitenspeeltuin. Wat was dat een paradijs, zelfs de leiders herbeleefden hun jeugd. Rond vier uur moesten we even naar buiten waar de foeriers klaarstonden met zelfgemaakte cupcakes, dat was smullen! Na nog een anderhalf uur spelen wandelden we vier kilometer terug naar ons kampterrein waar we genoten van de lekkere frietjes en verse hamburgers. ’s Avonds hebben we eens goed zot gedaan met ons geld (vals geld uiteraard)  in het casino, sommigen vergokten alles en anderen waren stinkend rijk. Ben ik vergeten vertellen dat de leiding ons gekoppeld had met de welpen??!!! Wat was dat een spannende dag, de nachtrust was dan ook een groot cadeau.

IMG_0309

IMG_0389

Dag 3

Dag drie in de wildernis. De jungle overleven we enkel als we sterk, snel of inventief zijn. Vandaar dat we onze vaardigheden geoefend hebben met een estafettespel. De regen hield ons niet tegen en we gingen door tot het einde! Om terug op krachten komen hadden de foeriers fishsticks met spinazie gemaakt.

’s Middags zijn we de stad van Kapellen gaan verkennen met een spannend stadsspel waarbij we de lokale bevolking een beetje beter hebben leren kennen. Verdeeld in twee groepen kregen we elk een lijst met voorwerpen en opdrachten waar we een foto van moesten trekken. De foeriers kwamen ons verrassen met een verfrissende fruitbrochette. Eenmaal terug op het kampterrein, stond ons een deugddoende douche te wachten (de eerste van deze week). Fris gewassen en na een stevig bord macaroni, testten we onze kennis aan de hand van een papquiz. Ons maagje was gevuld en we waren weer een beetje slimmer geworden, wat een mooie dag! Tot morgen!

IMG_0242

IMG_0236

13702318_1117152288347713_585784013_o

13730766_1117152311681044_262686877_o

Dag 2

Dag twee in de jungle zijn we gestart met een goede portie ochtendgymnastiek. Daarna hebben we onze creatieve geest boven gehaald en onze eigen jungle petten gemaakt, figuurtjes geplooid, bandjes gemaakt en met vilt Balou gemaakt. Ook een eigen jungle cocktail mocht er niet aan ontbreken! ’s Middags heeft het af en toe geregend maar dat hield ons niet tegen om een super cool bosspel te spelen. Achteraf hebben de foeriers voor wentelteefjes gezorgd JOEPIEEE!

 

Na het avondeten zijn we vroeg in ons bed gekropen, we waren nog helemaal niet moe, maar twee uur later stond de leiding terug in onze kamer om een nachtspel te spelen. Het was erg spannend in het donkere bos maar de leiding was vlakbij! Het kamp infiltreren was dan ook een makkie. Na het spel waren we blij om ons bed (matje en slaapzak) terug te zien! SLAAAAAPWEEEEL

IMG_0108

IMG_0112

IMG_0114

IMG_0118

Dag 1

De kabouters in de jungle: De kabouters zijn goed aangekomen in de jungle van Kapellen. Na een klein tochtje van het station naar het kampterrein hadden ze nog energie genoeg om de bossen rond ons huisje te verkennen en kampen te bouwen. Eenmaal de bossen verkend te hebben was het tijd om de jungle te veroveren. Aan de hand van een spel hebben ze elk, in een groepje van drie, een stukje jungle verovert. Na het spel werd de leiding uitgenodigd in de tipi van Alix, Camille en Charlotte. We werden er goed ontvangen en voor de bediening kregen de meisjes hulp van de welp, Emile, die ons zijn topgerechtjes serveerde. (zie foto) Na de WAP (worst, appelmoes en patatjes) hebben we nog een klein avondspel gespeeld waarbij ze de dieren in de jungle wat beter leerden kennen. Na de drukke dag hebben ze genoten van de welverdiende nachtrust in het midden van de jungle van Kapellen.

IMG_0082

IMG_0042

IMG_0092

IMG_0094